Fit worden op een leuke manier? Meld je aan bij Fitclub Rodenburg!

Fit zijn, je hoort regelmatig dat het erg belangrijk is om in goede conditie te zijn. Geregeld sporten zorgt ervoor dat je gezonder bent in de breedste zin van het woord. Het grootste argument om te sporten is uiteraard dat je minder vatbaar bent voor ziekten. Maar, dat is niet de enige reden om veelvuldig te bewegen. Zo kun je door te sporten beter ontspannen, heb je minder last van stress, kun je beter slapen, voel je je fitter, heb je minder kans op overgewicht en krijg je sterkere spieren en botten. Ondanks dat sporten gezond is sport lang niet iedereen. Dit kan onder andere komen doordat nog niet iedereen een sport heeft gevonden die hij of zij leuk vindt. Daar wil Fitclub Rodenburg graag verandering in brengen door enkele sporten uit te lichten die zij aanbieden. Bij hun sportschool in Leek kun je niet alleen fit worden, dit doe je ook nog eens op een leuke manier met de nodige persoonlijke aandacht.

Fitclub Rodenburg: dé sportschool in Leek

Om goed te kunnen sporten is motivatie nodig, je moet fit willen worden. Het vinden van een sport die je leuk vindt is erg belangrijk voor je motivatie. Hoe leuker je een sport vindt, des te meer motivatie je hebt om die sport uit te oefenen. Maar, er komt meer bij kijken. Ook de omgeving waarin je de sport uitoefent moet je fijn vinden. Hier hecht Fitclub Rodenburg veel waarde aan. In hun sportschool in Leek krijg je persoonlijke aandacht op maat en hangt er een gemoedelijke sfeer. In de ideale situatie loop je niet alleen met een fitter gevoel de deur uit, maar ook met een glimlach op je gezicht. Naast een fijne omgeving biedt de sportschool in Leek alle handvatten om fit te worden. Je kunt kiezen uit een diverse selectie aan sporten, je kunt rekenen op professionele begeleiders die je voorzien van maatwerk advies en je werkt met moderne apparaten die van alle gemakken zijn voorzien.

Zumba

Wil jij een sport uitoefenen die alles behalve saai is? Dan kan Zumba je zeker aangeraden worden. Zumba is een speelse workout waarbij je onder het genot van muziek als Salsa of Merengue fitness- en dansbewegingen uitvoert. Zumba heeft enkele aspecten wat de sport aantrekkelijk maakt. Ten eerste is de sport enorm divers, je kunt oneindige danspasjes uitvoeren op verschillende muzieksoorten. Je zult je dus niet snel vervelen. Daarnaast is Zumba behoorlijk intensief, tijdens het bewegen verbrand je enorm veel calorieën. Doordat je leuke bewegingen maakt op opzwepende nummers heb je haast niet door dat het zo intens is. Tot slot zul je tijdens Zumba niet snel een blessure oplopen. Natuurlijk kan dit niet uitgesloten worden, maar de kans is kleiner dan bij contactsporten of wanneer je met zware gewichten sport.

Yin Yoga

Je hoeft niet altijd intensief te sporten om je conditie te verbeteren, dat bewijst Yin Yoga. Dit is een meditatieve vorm van Yoga waarbij je de houdingen langer vasthoudt, zo worden de houdingen wel 3 tot 5 minuten vastgehouden. Zodoende ontstaat er lichte weerstand in gebieden waarvoor de houding bedoeld is. Het doel van deze sport is het versoepelen van je pezen, bindweefsel en gewrichten. Als resultaat geniet je van een verbeterde mobiliteit en krachtigere gewrichten. Daarnaast helpt Yin Yoga je bij het loslaten van stress en spanning waardoor je lichaam en geest zich kunnen herstellen. Als resultaat zit je lekkerder in je vel en kun je beter slapen. Yin Yoga haalt je even weg uit het drukke dagelijkse leven en neemt je mee naar een plek van ontspanning en rust.

Geïnteresseerd? Wees welkom in onze sportschool in Leek!

Lijkt het je leuk om één van deze sporten, of een andere sport te beoefenen? Schrijf je dan snel in bij Fitclub Rodenburg: dé sportschool in Leek! Samen zorgen we er op een leuke en resultaatgerichte manier voor dat jij fit wordt en blijft. Wil je een bepaalde les eerst een keer uitproberen? Dat kan! Voor alle sporten die Fitclub Rodenburg aanbiedt in hun sportschool in Leek kun je eerst een proefles aanvragen. Zo kun je eerst kijken of de sport iets voor je is.